Med boken Hemmaframställning av Vin kan du komma igång med bryggningen

I drygt 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många skilda reviderade upplagor. Boken innehåller mängder användbar upplysning om hur man på bästa vis brygger sitt vin och om vintillverkning hemma.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att bara uppskatta att dricka vin även börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och skojig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. osäkerhet och okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar ständigt metoder för vinframställning överlag. Det dyker ständigt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket god kvalité.

Utvecklingen är betydelsefull på så sätt att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Massor av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att avsevärt påverka slutresultatet. Man ska vara noggrann med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därutöver krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett tips är att inför bryggningen skriva ned precis allt som behövs, och också göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allt i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar ganska lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är därtill betydelsefullt att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Kolla givetvis så att utrustningen dessutom är hel. Som sagt, det är betydelsefullt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer noggrann information om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken eftersom mycket i boken fokuserar på det. Du kommer erhålla utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar dessutom på smaksättning samt vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken direkt på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen åtkomlig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är helt avgiftsfri att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, nu