Prova att göra mousserande vin

Att anrätta sitt eget mousserande vin kan vara en mycket komplicerad process om man väljer att göra det igenom den traditionella “Methode Champenoise”.

Cider vinsats finns på http://allt-fraktfritt.com/hembryggning-20.

Men det är en alternativ metod som ger fantastiska resultat med ett minimum av möda.

Också mousserande vin kan göras från en antal annorlunda stoff, Chardonnay, Pinot Noir samt Riesling är de föredragna druvsorterna.

Det är bäst att använda en god kvalitet samtliga druvor produkt för att göra bubbel.

Man kommer att tarva en hydrometer innan du börjar tillverka din ”champagne”.

Dessa kan köpas rätt så kap online.

Det är viktigt att utgångspunkten visar mellan 1, 070 samt 1, 080 och ej högre.

Därjämte behöver du ett basal hembryggningspaket för de initial bryggningsstegen.

Jag föreslår att man nyttjar ölbryggning kapsyler (inte att förväxla med kronkorkar och buteljeringshattar), alldenstund de skall fungera som en preliminär tryckhållare.

Du ska oxå en kapsyltång samt ett litet antal hattar för den sekundära bryggningen (till skillnad från bryggning utav andra drycker kräver champagne flera faser).

1) Starta med ditt bas vin. Följ de vanliga förfarandena för att göra vit vin opp till slutet utav jäsningen.

2) Så snart jäsningen innehar upphört, använd hävert för att deplacera vinet till en flexibel spann.

Vinet borde vara lite grumligt, om ej lägga till en del jästsediment från botten av jäsningskärlet.

3) Gör en lätt sockerlag med 25 gram rörsocker per liter vin.

För att göra denna sirap, värm en blandning utav en del vatten och ett par delar socker (räknat på volym). Värm till kokpunkten.

Blandningen blir till sirap när kokpunkten är nådd.

4) Rör om sockerlag, mjukt men djupt, i vinet.

5) Nästa steg är buteljering med hävert, flytta vinet bums till champagneflaskor begagnad bara flaskor för mousserande viner, övriga glasflaskor kommer ej att kunna hantera det tryck som byggs upp.

6) Ställ flaskorna lodrät på en kylig plats i 3 månader.

Vinet skall vara färdigt nu med speciell bottensats på botten, om ej låt stå i fler en månad alternativt tills det är kristallklart.

Sedan denna cykel låt dem stå i kyl vid 0 C att utfälla kristaller över jästen.

Detta kommer att assistera hålla dra ned jästen när du häller upp.

När flaskorna ska öppnas är en emotionell operation där det större av innehållet kan spruta ut om man ej tillverkar det på rätt fason.

Såvida man inte är en champion på denna färdighet kan detta antagligen vara ett bra förslag:

Snabbhet är det väsentliga i denna operation om du önskar bibehålla det mesta utav din mousserande vin.

Placera en tom mottagare på en vinkling framför flaskan som man oxå vinklar samt avlägsna locket på flaskan.

Det tar lång exercis att åstadkomma att flaskan kan öppnas utan att innehållet sprutar ut.

Men om det idag finns något som heter ”imponatoreffekt” så är den 100 % när du öppnar din första egentillverkade champagneflaska i glada vänners lag.

Jag innehar ej skrivit något om den vanliga vintillverkningen som krävs som grund till detta, alla tillbehör för detta hittar du enkelt på webben.