Det är viktigt att det är hanterbar och nyttig kalciumaskorbat.

C vitamin vet vi är viktigt för alla människor. De flesta har sedan barnsben hört hur viktigt det är att få i sig tillräckligt mycket av detta vitamin för att inte som stackars sjömän drabbas av skörbjugg.

Idag är det väl ingen som inte kan äta frukt och grönt, även bland dem som är till sjöss och därför drabbas av det. Man bör ha kunskap om hur man använder kalciumaskorbat och askorbinsyra för hälsans skull.

Vad är kalcium askorbat och hur kan jag använda detta?

Det finns två sorters c vitamin, askorbinsyra och kalciumaskorbat som du kan köpa som pulver. Faktum är att det är mycket billigare att köpa som pulver till exempel på allt-fraktfritt där du som namnet antyder slipper betala frakt.

kalciumaskorbat

I många grönsaker och frukter finns naturligt kalciumsalt av askorbinsyra vilket i grunden är det samma som kalciumaskorbat. Det syntetiskt framtagna kalciumaskorbat kan klassas som näringsämne och antioxidationsmedel.

Både askorbinsyra och askorbater kan man, enligt Livsmedelsverket, använda obegränsat. Dock bör man ändå inte använda det mer än nödvändigt.

C vitamin i pulverform prisas av flera skäl

Cvitamin i kosttillskott kan man fundera på vilken som funkar bäst. Vitaminer i form av kosttillskott blir ett bekvämt sätt. Bara man äter ett piller så har man ersatt frukten. Men man säger ändå att c vitamin i pulver är något bättre.

C-vitamin i pulverform kan du blanda i vatten och sedan dricka långsamt under dagen. Ett långsamt intag istället för allt på en gång kan vara bra att få i sig vitamin. För ett effektivt och jämnt upptag så är detta ett bättra sätt menar många.

Det är enkelt att använda c vitamin i pulver då det kan blandas i alla vätskor och i mat. Det blir då perfekt för de som upplever det svårt att svälja piller.

Man måste tänka på doseringen av kalciumaskorbat om det ska ges till barn. Man kan inte riktigt överdosera c vitamin men barn behöver heller inte lika hög dos så det är onödigt att ge lika mycket.

Det är bra för hela kroppen och man kan inta det året om

C vitamin tabletter och brus köpt inte bara vid förkylningstider då det är populärt. Det är bra att ta det hela året efter som c vitamin har så bred verkan i kroppen.

I USA har man rekommenderat 2 gr c vitamin per dag för att stärka immunförsvaret mot Covid-19. bästa c vitamin Det var tunga organ som kom med de rekommendationerna, alla utbildningscenter för läkare t.ex. Som ett exempel var också ett med egen forskning; East Virginia Medical School.

Trötthet upplevs också under hela året och inte bara under vintern så många tar därför alltid c vitamin. Om man vill ta något för hud och hår så är c vitamin även av intresse för det.