Skippa sockertillsatser när du brygger öl hemma

Det är inte så komplicerat att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen och ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till korrekt temperaturer.

ölsocker

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan detta sockret precis då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man ständigt tvingas bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin eller ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning icke funkar så som man har tänkt sig.

Gå alltså igenom allting som du behöver för din vinberedning alternativt ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska inträffa.

Brygga öl med bryggsocker alternativt bara med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen angeläget att du får en produkt som minsann är till för ölbryggningen.

Något som får flertal att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som anser att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten uppge ideligen att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som möjligen inte är fullkomligt lyckad.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. För att hitta rätt formel så kan det vara klokt att starta med ett mindre kok så att man ej behöver slänga så avsevärt om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På internet så finner du allting som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och tillvarata pengar på att handla online.

På webben bör du också besöka forum där personer diskuterar ölbryggning.